Zoekpictogram

Blog

News Icon 1-12-2021

Vogelgriep: vaccinatie helpt, gevaar blijft

Terwijl ieders aandacht gericht is op Corona en het leed, de pijn en het ongemak die voortkomen uit de pandemie, waart er nog een ander spook door Europa: de vogelgriep die ook dit jaar weer honderdduizenden slachtoffers maakte in onze…

Lees meer
News Icon 25-11-2021

Palingvisserij: een traditie om afscheid van te nemen

Internationale viswetenschappers luiden de noodklok: het gaat zo slecht met de paling dat alle visserij gestopt moet worden. De palingsector laat echter direct weten de conclusies van de wetenschap in de wind te slaan.

Lees meer
News Icon 20-10-2021

Veetransport: Schouten maakt onbegrijpelijke spagaat

Anderhalf jaar geleden keek Europa vol bewondering naar minister Schouten. Zij stelde toen paal en perk aan verre veetransporten naar landen als Oezbekistan en Kazachstan. Nu, op de valreep van haar ministerschap, komt ze hierop terug.

Lees meer
News Icon 5-7-2021

Kapt Nederland met kooien?

Deze week beloofde de Europese Commissie officieel een eind te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij. Grijpt Nederland deze kans om de veehouderij uit het slop te halen?

Lees meer
News Icon 14-4-2021

Nieuw-Zeeland verbiedt vee-export, Europa moet volgen

Vandaag maakte de regering van Nieuw-Zeeland een belangrijk en dapper besluit bekend. De export van levend vee wordt stopgezet. Daarmee wordt honderdduizenden dieren een lange lijdensweg overzee bespaard.

Lees meer
News Icon 20-2-2021

Pangolins en pandemieën

Het is moeilijk een ander zoogdier te vinden waar meer op wordt gejaagd of wat meer betoverend is dan het schubdier alias de pangolin.

Lees meer
News Icon 18-2-2021

Nieuw rapport adviseert: Planten eten om de aarde te redden

Volgens schattingen van wetenschappers wordt 25% van het aantal soorten (dieren en planten) op aarde met uitsterven bedreigd.

Lees meer
News Icon 7-1-2021

2021: Hoop en kansen voor de dieren

Nu de vaccinatie is begonnen komt het einde van de coronapandemie in zicht en kunnen we de aandacht richten op die andere grote crises die de wereld bedreigen.

Lees meer
  • 1
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).