Zoekpictogram

Blog

News Icon 3-12-2014

Vogelgriep, krijgen wilde eenden de schuld?

Deze week is in de uitwerpselen van twee wilde smienten in ons land het zeer besmettelijke vogelgriepvirus H5N8 aangetroffen.

Lees meer
News Icon 1-9-2014

Plan voor biggenstal in Merselo niet innovatief

"Wij willen 's-werelds meest innovatieve biggenstal in Limburg bouwen. Waar emissies van fijnstof, geur, ammoniak en ziektekiemen vergaand worden gereduceerd." Dit valt te lezen in een flyer van de bedrijven DLV en NoviPig.

Lees meer
News Icon 26-6-2014

Is dit de grootste varkensfabriek van de wereld?

Voor zijn boek 'Farmageddon' reisde Philip Lymbery, CEO van Compassion in World Farming, de wereld rond. In China bezocht hij misschien wel de grootste varkenshouderij ter wereld. In dit blog lees je wat voorafging aan het bezoek.

Lees meer
News Icon 26-5-2014

Over de grens

Vorige week ging ik op bezoek bij de vee-industrie. Ik bezocht VIV-Europe in Utrecht.

Lees meer
News Icon 17-4-2014

Een revolutie voor konijnen

In december schreef ik een blog over de konijnenhouderij in Europa. Het was geen vrolijk verhaal. Het ging over draadgazen batterijkooien, waarin de meeste konijnen leven.

Lees meer
News Icon 25-2-2014

Machinale varkenshouderij

Al jarenlang kijk ik gefascineerd naar korte filmpjes die in razend tempo laten zien hoe iets gemaakt wordt. Je kent het vast wel: allerlei onderdelen die automatisch gemaakt en op een lopende band in elkaar gezet worden.

Lees meer
News Icon 30-1-2014

Boekbespreking: 'Farmageddon'

Nederlandse recensie boek 'Farmageddon, the true cost of cheap meat'.

Lees meer
News Icon 16-1-2014

Het roer om

VAIR varkenshuis is het diervriendelijke varkensbedrijf van Michiel en marijke Nooijen in Erp, Brabant. Wij bezochten hen en zagen nieuwsgierige en levendige varkens in de wei en op stro.

Lees meer
  • 1
Globe

Je gebruikt een verouderde browser die wij niet ondersteunen. Upgrade je browser om je ervaring en de beveiliging te verbeteren.

Als je hier nog vragen over hebt neem dan contact met ons op via info@ciwf.nl. We streven ernaar om binnen twee werkdagen te reageren. Vanwege de grote hoeveelheid correspondentie die we ontvangen, kan het echter af en toe iets langer duren. Als je vraag dringend is, kun je ook telefonisch contact met ons opnemen via +31 (0)24-3555552 (we zijn bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur).